JAPANSKE VEČERI 5.12, 12.12., 19.12, 26.12. / 16-20h

Svakog ponedjeljka upoznajemo se s kulturom Japana. Očekuju nas radionice origamija, degustacija sushija iz Manzoku sushi bara, čitanje haiku stihova i ritualno ispijanje čaja. Origami radionice počinju u 16h.

sushi

origami


LIKOVNE RADIONICE ZA DJECU 

radionica-lik

Radionica “Kuglica poruke”

18.12 / 10-11.30h 

19.12. / 16-17,30h

Proći ćemo izložbom i razgledati umjetnička djela. Razgovarat ćemo o izloženim radovima, što se sve nalazi na slikama, grafikama, skulpturama… Pretpostavljati ćemo zašto je umjetnik odlučio prikazati to što vidimo, što je htio reći. Djeca će dobiti zadatak da na svojim kuglicama nacrtaju što oni žele poručiti svima, upravo u ovo blagdansko doba. Uz crtež svatko će napisati jednu poruku/želju namijenjenu svim ljudima.

Dok djeca rade svoj zadatak, voditeljice radionice će na brzinu improvizirati pomični bor od letvica i žice na koji će se objesiti kuglice želja (bor će biti manjih dimenzija no dovoljno velik da se objese sve kuglice). Time će svaki posjetitelj koji promotri dječje kuglice imati priliku pogledati i poruku/želju koju su djeca napisala namijenjenu njima.

Radionica “Izložba u izložbi” 26. i 27.12. 16-17h

Djeca će prošetati izložbom i razgledati različita umjetnička djela. Kratkim razgovorom otkrit ćemo što su to najzanimljivije vidjela i što ih se najviše dojmilo. Kreativan zadatak će biti da odaberu jedno umjetničko djelo koje ih se najviše dojmilo te ga interpretiraju na svoj način. Na kraju radionice radove ćemo izložiti unutar prostora (na pomičnom panou) gdje se nalaze umjetnička djela umjetnika i time dobiti ”Izložbu u izložbi”.

Obje radionice vode umjetnice Mateja Babić i Iris Poljan.

iris-poljan-i-mateja-babic-odrzati-ce-radionicu-zajedno


JOGA NIDRA – Pikto galerija / 5.12. / 20,30h

joga

Joga studio Pozdrav suncu poklanja Yoga nidru. Joga nidra ili jogički san tehnika je dubokog svjesnog opuštanja koja vas vodi na putovanje kroz tijelo, osjete i najdublje želje vašeg srca. Ta moćna tehnika će vas uvesti u posebno stanje uma u kojem opuštate fizičko tijelo, obnavljate se od stresa i emotivnih povreda, potičete maštu i osnažujete se pozitivnom energijom. Yoga nidra traje oko 50 minuta, tijekom kojih ležite na podu, opuštenog tijela i pratite svoj unutrašnji proces. Dođite toplo odjeveni i ponesite dekicu.

Kroz predivan proces jogičkog sna vodi vas iskusna učiteljica joge Senka Ljubić. Prijave sms porukom na 091 16 19 607 ili 095 877 4428. Naš trud ćete nagraditi donacijom po vlastitoj procjeni! Više detalja na web stranici.


CeKaPe PREDAVANJA

cekape

 Okrugli stol: Kreativno pisanje – iskustvo koje mijenja 8.12. u  18h

Na okruglom stolu bit će predstavljen desetogodišnji rad Centra za kreativno pisanje koji u Zagrebu i Rijeci svim uzrastima nudi mnoštvo radionica pisanja pod mentorstvom najvećih imena domaće književne i umjetničke scene.

O pisanju, talentu, književnosti, grupnom radu, spremnosti na kritiku i iskustvima kreativnog pisanja razgovarat ćemo s voditeljima CeKaPea – pjesnikom, proznim piscem i urednikom Miroslavom Mićanovićem te dramaturgom, scenaristom, romanopiscem i pjesnikom Tomislavom Zajecom kao i s dvoje sjajnih autora, bivših polaznika radionica CeKaPea, Ksenijom Kušec i Denisom Špičićem.

Okrugli stol moderiraju Vedrana Bibić i Sanja Vučković iz CeKaPea.

 Predstavljanje radionica pisanja za djecu i mlade 15.12.  u 17h

Osnovnoškolci i srednjoškolci unutar formalnog obrazovanja često nemaju prilike do kraja izraziti svoj književni potencijal, koji nerijetko staje na pohvalama zadaćnica.

Centar za kreativno pisanje nudi prostor, vrijeme i vrsne voditeljice koje u malim grupama s učenicama i učenicima rade na tekstu, bruse stil, razgovaraju o napisanom i nenapisanom. Pričoslovnica je radionica pisanja za osnovnoškolce od petog do osmog razreda, koju vodi nagrađivana književnica za djecu i mlade Snježana Polić Bobić, a IMAŠ OLOVKU! je radionica pisanja za srednjoškolce koju vodi Ana Đokić, spisateljica i organizatorica dječjih književnih festivala.

Razgovor vodi Sanja Vučković iz CeKaPea.


 

MALA ŠKOLA ASTROLOGIJE – Pikto galerija / 9.12. / 20,30h

esoteric-652641_640

Određuje li nas sudbina ili slobodna volja? Ako je karakter sudbina onda vrijedi istraživati i razvijati vlastite osobine, treba upoznati samog sebe. Astrologija je odličan alat osobnog razvoja. Na radionici astrologije u organizaciji Centra Pozdrav suncu otkrijte temeljne energije koje simbolizira vaš osobni horoskop – Sunce, Mjesec i podznak, te kako ih povezati u jedinstvenu priču svog života. Radionicu koja će promijeniti vaš doživljaj astrologije i otkriti vam zanimljiv pogled na vlastitu osobnost vodi certificirana astrologinja Senka Ljubić.

Prijavite se na radionicu i ostavite svoj datum, vrijeme i mjesto rođenja kako biste doznali gdje vam je Mjesec, a gdje podznak. Prijave sms porukom na 091 16 19 607 ili 095 877 4428. Naš trud ćete nagraditi donacijom po vlastitoj procjeni!

 


 INTENZIVNI SAT KUNDALINI JOGE UZ HARFU SA SARAB VARTA KAUR

Pikto galerija / 14.12. / 19-20.30h

20160710_175108

Voditeljica: Sarab Varta Kaur, KRI certificirana učiteljica kundalini joge (studij Kundalini Research Institute), iskusna voditeljica s dugogodišnjom praksom, zaljubljenica u jogu i zvuk, glazbenica na gongu i Theta Healing praktičarka, humanitarka, volonterka.

Upoznajte se s jednom od najbržih tehnika za transformaciju tijela, uma i duha. Kundalini joga svojim intezititetom i dobrobiti koju donosi čovjeku već je osvojila mnoge dugogodišnje praktikante joge kao i one koji se s jogom sreću prvi put. Kundalini joga je na zapadu postala vrlo kasno poznata. Stoljetna učenja kundalini joge u Indiji bila su godinama zadržavana u velikoj tajnosti, dok Yogi Bhajan nije odlučio da je pravi čas i prostor za širenje toga dragocijenog znanja. Došao je na zapad 1969. godine tražiti učitelje, a ne učenike, koji bi mogli prenosti dalje znanje o kundalini jogi po cijelom svijetu. Prilagodio ju je zapadnjačkom načinu života punom stresa, užurbanog života.

Riječ je o dugo skrivanom drevnom znanju o otvaranju ljudskih potencijala, transformaciji i podizanju svijesti, a mogu je prakticirati apsolutno svi, neovisno o tome jesu li se ikada prije bavili jogom, bez obzira na vjersku pripadnost, dob, spol. Kundalini joga daje maksimalne rezultate za minimalno vrijeme. Kundalini jogu čine dobro odabrane statičke poze (asane), vrlo dinamične kriye, pranayame, meditacije uz mudre, krasne mantre. Kriye kao tehnike Kundalini joge su jednostavne i svima izvedive. Redovito prakticiranje Kundalini joge pomaže balansiranju endokrinog sustava, čisti čakre, auru, ojačava nervni sistem, daje snagu i otklanja stres. Pomaže u oslobađanju od strahova, loših navika i donosi spokoj, sreću i ljubav.

Donacija je humanitarnog karaktera i iznosi samo 70 kn za sve zainteresirane. Sav prihod od donacija namjenjen je udruzi Plavi anđeo i projektu izgradnje školske kuhinje u Osnovnoj školi Bugembe Blue u Ugandi. Ponesite jogamat, dekicu ili vreću za spavanje, jastučić, bočicu vode i otvoreno srce.


 BOŽIĆNA HUMANITARNA KUNDALINI JOGA UZ GONG I HARFU – JAČANJE LJUBAVI, PUT DO SRCA

Pikto  galerija / 22.12. / 19-21,30h

yoga-fest-013

Voditeljica: Sarab Varta Kaur, KRI certificirana učiteljica kundalini joge (studij Kundalini Research Institute), iskusna  voditeljica s dugogodišnjom praksom, zaljubljenica u jogu i zvuk, glazbenica na gongu i Theta Healing praktičarka, humanitarka,  volonterka.

Najbolje vrijeme za rad na sebi je upravo ovo blagdansko vrijeme kada su pojačane energije na svim nivoima, što je i vrijeme za  dobar početak rada na sebi i nastavak u Novoj godini. Događaja ima jako mnogo u ova doba godine, na vama je da odaberete one  za koje znate da vam najviše odgovaraju i da se u određenom prostoru ugodno i dobro osjećate.

Dođite, priključite nam se, vježbajte, pokrenite svoju uspavanu energiju u tijelu, dovedite harmoniju u svoj život. Osjetite duboki osjećaj ljubavi, mira, slobode, stabilnosti i svjesnosti svog unutarnjeg bića. Postanite svjesni sebe, svojih mogućnosti i potencijala i uživajte u životu. Odmaknite se od svakidašnjih stresnih situacija, odmorite se od svakodnevnih misli i prepustite se specijalnim krijama, zvuku gongova, himalajskih zdjela, zvončića i drugih starih drevnih instrumenata, te prekrasnoj harfi koja je nezaobilazna u ovim blagdanskim danima.

Kundalini jogu mogu vježbati svi, od početnika do onih koji već vježbaju neki drugi oblik joge, bez obzira na vjeru, starosnu dob, muškarci i žene.

Na radionici ćemo raditi krije i meditacije za odstranjivanje stresa, opuštanje, jačanje ljubavi, suosjećanja i put do srca. A možda i zaplešemo.
Očekuje vas mnogo lijepih krija, pranajama, meditacija i mantri, koje vam mogu pomoći da se osjećate bolje, da živite život bez stresa, depresije, da živite život u ljubavi i sreći, da živite puni potencijal svog života.

Donacija je humanitarnog karaktera i iznosi samo 120 kn za sve. Sav prihod od donacija namjenjen je udruzi Plavi anđeo i projektu izgradnje školske kuhinje u Osnovnoj školi Bugembe Blue u Ugandi.

20160710_193507

Prijave i informacije za obje radionice: telefonski na 091 975 9304 ili na e-mail:  centar.divine.sound@gmail.com i na darkopolo61@gmail.com