Art Pullover otvorili smo performansom gong skupine Yoga Kundalini centra i nastupom plesačice iz orijentalne plesne škole Apsaradhe. Dobru i opuštenu atmosferu nastavili zabavnim vjenčanjima u Las Vegas stilu nakon čega je flamenco koncertom publiku očarao glas predivne Nine Ćorić u pratnji gitarista Tomislava Tenšeka Snoopyja. Hvala svima koji su bili s nama na otvorenju najnovije adventske lokacije u Branimircu!

img_8618        img_8619

img_8620       img_8621

img_8622      img_8613


O  PROGRAMU

Pogledajte što vam tijekom cijelog prosinca nudi naša oaza umjetnosti i zabave

(molimo vas da provjeravate najave jer su neki termini podložni promjenama)


UMJETNOST

Čitav mjesec publika će u programu Meet the artist imati priliku upoznavati se s mladim umjetnicima, njihovim radom i izazovima s kojima se susreću, dok će Gallery talk and walk biti prilika i za razgovor o galerijskoj sceni gdje svatko može sudjelovati i komentirati umjetnost na svoj način. Na programu će se predstaviti umjetnički sajam Art Zagreb, razgovarat će se o 20 godina festivala Crtani romani show, a jedna od tema bit će i tržište umjetnina na kojem govore Martina Miholić i Mia Orsag.

Osim prodajne izložbe, Art Pullover svakog četvrtka priprema i sitotisak live show. Posjetitelji će postati promatrači izvedbe umjetničkog rada – moći će sami odabrati dizajn koji će im na licu mjesta kolektiv Sito(s)tisak otisnuti na majicu. U suradnji s hrvatskim proizvođačem majica Pounja i brandom Marka Marije Cvitanović, svoje će radove na takav zanimljiv način predstaviti umjetnici Ivan Oštarčević, Marta Tuta, Lav Paripović te Živi strip

U programu Večeri ilustracije vrhunski ilustratori Milivoj Ćeran, Ivan Gregov i Dalibor Talajić predstavit će vam svoj rad i otkrit će vam sve tajne stvaranja ilustracije. Također, svoje radove ponudit će uz promotivne cijene.


GLAZBA

Svojim akustičnim nastupima mjesec umjetnosti obogatit će popularne Meritas i Jelena Radan, dok će u sklopu programa Akustični petak svakog petka navečer svirati domaći mladi bendovi koji su se predstavili u emisiji Cener Radija 101. Subotama će se za glazbeni program pobrinuti DJ-evi Ineskich, Mala Iv, Peter Posh i Josip Uremović, a u prostoru casina održavat će se koktel partyji.


PREDSTAVE

Umjetničkom aspektu programa pridružuje se plesna predstava ‘Burza grešaka’ nastala po konceptu autorice i jedne od izvođačica – Dore Kokolj.


RADIONICE

Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) priprema književne večeri gdje će o iskustvu vođenja radionica pisanja govoriti neki od naših ponajboljih književnika i CeKaPe voditelja. Uz njih, o tome kako je s druge strane književnog procesa, govorit će neki od bivših i sadašnjih polaznika, od kojih je dio svoju prvu knjigu objavio upravo u CeKaPeovoj biblioteci Prvi korak. Nakon okruglog stola na temu ‘Kreativno pisanje – iskustvo koje mijenja’, CeKaPe će predstaviti i radionicu pisanja za djecu i mlade.

Art Pullover mjesto je i za upoznavanje drugih svjetskih kultura – svakog ponedjeljka odvijat će se japanske večeri gdje nas očekuje radionica origamija, degustacija sushija, čitanje haiku stihova i ritualno ispijanje čaja. Centar Pozdrav suncu nudi dvije radionice u vodstvu certificirane astrologinje i joga učiteljice Senke Ljubić – radionicu astrologije joge nidre. Radionice kundalini yoge održavat će Sarab Varta Kaur, KRI certificirana učiteljica kundalini joge.


ZABAVA

A ako vas sav taj božićni duh toliko ponese da odlučite svojoj polovici reći “uzimam”, prepustite se rock matičaru Elvisu –  sve zaljubljene, znatiželjne i hrabre u Las Vegas stilu vjenčat će Mario Kovač, poznati kazališni i filmski redatelj, glumac, DJ, showman i kvizoman. Očekuje vas i modna revija zimske kolekcije branda Bubu with love iza kojeg stoji mlada modna dizajnerica Tara Jurković.


KLOPA I CUGA 

Na Art Pullover dođite gladni i žedni – blagdanske kućice nude kobasice, burgere i ostalu zimsku hranu, kuhano vino, punč i gomilu drugih finota. Uz standardnu zimsku ponudu blagdanske hrane i pića, na Art Pulloveru sudjeluje i popularni Mali plac s Tavana koji će ponuditi delicije s obiteljskih gospodarstava. Između ostalog predstavit će nam se Bakini pokloni, Etno udruga Lada i OPG Marinović. Moći će se kušati više vrsta meda, slastice inspirirane hrvatskom tradicijom – mandolice, nonice, smokvenjaci, projice, trepice, katmer pite od tikve, kao i kukuruzne i ječmene pogačice, tortille, enchilade, samose, slastice od bundeva, azukija i crnog graha.

 

r101-logo-my-power_c        376px-vecernji_list_logo-svg          vektor-grupa-logo    marka-pounje-logo-2016-1-page-001-kopija

250px-cinestar_logo                         download