hrvatski

|

english

 

 

"Može li znanost dokazati reinkarnaciju?"

 

Zagreb, 15.12.2008.
Kulturno informativni centar, Preradovićeva 5, u 17 sati

 

 

Fotografije s predavanja

Press materijali

" KIC je bio prilično tijesno mjesto na predavanju Paula Von Warda o znanstvenom pristupu reinkarnaciji. Harvardski student i dugogodišnji diplomat, Von Ward se već duže vrijeme bavi reinkarnacijom kao fenomenom koji je moguće znanstveno dokazati.

Polazeći od pretpostavki da je reinkarnacija preseljenje energetsko-informacijskog sklopa, kako Von Ward zove ono što kršćani zovu dušom, Von Ward istražuje fizičke i psihičke manifestacije kojima se statistički može dokazati reinkarnacija.

Jedan od prvih znakova, prema njegovoj teoriji, je vrlo razvijena samosvijest kod male djece i znanja koja manifestiraju bez da ih netko to naučio.

Osim toga, važni su snovi i vizije koje ljudi imaju a koji ukazuju na određene situacije u životu, fobije koje naizgled dolaze niotkuda i sama sjećanja na prošle živote, koja se pretežno manifestiraju kod male djece.

Terrence Tao postao je redovni profesor matematike na UCLA s 24 godine i tvrdi da se rodio sa svojim znanjem.

Prvi primjer je W. A. Mozart, koji sigurno do 8. godine nije mogao naučiti kako se skladaju simfonije, nakon toga slijedili su primjeri nekoliko američkih vrhunskih liječnika i znanstvenika koji su sami izjavili da sposobnosti koje su pokazivali već kao djeca nisu naučili nego su se "jednostavno rodili s njima." - Metro-portal

Puni članak pod nazivom "Dokazana reinkarnacija Hebranga i Kosor?" možete pročitati na stranicama metro-portala.

 

metro