hrvatski

|

english

 

 

Biografija

Paul Von Ward magistar je znanosti i javne uprave, a kao nezavisni znanstvenik djeluje već skoro dva desetljeća. Magistrirao je na Sveučilištu Harvard (1974.) i na Florida State University (1962.), gdje je i stekao diplomu iz društvenih znanosti (kao član studentskog društva Phi Beta Kappa) 1961. Od 1962. do 1965. služi u američkoj mornarici kao časnik. Kao diplomat State Departmenta od 1965. do 1980. služi u diplomatskim predstavništvima u Francuskoj, Martiniqueu, Sierra Leoneu i Dominikanskoj Republici, te obavlja političke i upravljačke dužnosti u Washingtonu.

Prije nego je postao samostalan naučenjak i tvorac organizacije Eksperiment Reinkarnacije, Paulova karijera je uključivala funkcije kao što su protestantski svečenik, časnik američke mornarice, američki diplomat, predstavnik američke državne uprave i osnivač te glavni direktor organizacije Delphi International od 1980. do 1995. godine.

Neprofitnu organizaciju Delphi International Paul je utemeljio u Washingtonu u svrhu organiziranja međukulturalne razmjene i profesionalne obuke.

Član je Instituta noetskih znanosti, Mense, Udruge za humanističku psihologiju, Američke federacije znanstvenika, MUFONA-a (Mutual UFO Network) i drugih organizacija.

Predstavljajući State Department i Delphi, Paul je posjetio više od sto zemalja širom svijeta. Uz materinji engleski, govori španjolski i francuski jezik. Uz obrazovanje iz kliničke psihologije, Paul je svoju profesionalnu karijeru započeo kao protestantski svećenik. Trideset je godina posvetio radu u javnoj službi, kao mornarički časnik, diplomat i voditelj neprofitne organizacije, a objavio je i četiri utjecajne knjige.

Njegova posljednja knjiga Genom duše: Znanost i reinkarnacija, objavljena ove godine, napisana je iz perspective psihologa i interdisciplinarnog kozmologa. Kao interdisciplinarni kozmolog Paul kombinira filozofiju, fiziku i prirodne znanosti, psihologiju i kulturnu povijest. Istražuje i opisuje pojavu nove priče o svemiru i njegovom Homo sapiensu. U ulozi "majstora kozmičke slagalice" pokušava popuniti praznine u križaljci našeg svemira.

Ostatak njegove bibliografije čine knjige Bogovi, geni & svijest, Naša solarna ostavština i Rasklapanje piramide: Vladanje naroda.

 

Bibliografija

Genom duše: Znanost i reinkarnacija / The Soul Genome: Science and Reincarnation (2008.) analizira dokaze reinkarnacije te sugerira da se njegovim pretpostavljenim genomom 'psihoplazme' ili duše mogu objasniti podudarnosti među mnogim ljudskim bićima i njihovim hipotetskim prošlim životima.

Bogovi, geni & svijest / Gods, Genes and Consciousness: Nonhuman Intervention in Human History (2004.) istražuje povijest "bogova" i njihov utjecaj na religiju, kao i na moderno društvo, povezujući moderne NLO fenomene s trenutnom fragmentacijom ljudske svijesti.

Naša solarna ostavština / Our Solarian Legacy: Multidimensional Humans in a Self-Learning Universe (2001.) zaboravljenu i potisnutu ljudsku baštinu stavlja u kontekst svemira stvorenog kako bi iskusio svoj vlastiti potencijal te se razvio na samosvjestan način.

Rasklapanje piramide: Vladanje naroda / Dismantling the Pyramid: Government by the People (1981.) analizira disfunkcionalne aspekte samoodržavajuće birokratske vlade u Sjedinjenim Državama i prijedloge reformi.

 

Više informacija na internetskim stranicama www.reincarnationexperiment.org i www.vonward.com